نوشیدن چای پررنگ درفواصل وعدههای غذایی می تواند از تشکیل پلاک و پوسیدگی دندانها جلوگیری کند. به گزارش ایسنا نتایج پژوهش پژوهشگران کالج دندان پزشکی دانشگاه ایووا و انیستیتو دندان پزشکی گوتنبرگ سوئد نشان داد که مصرف مقادیر زیادی چای می تواند رشد باکتریهای عامل پوسیدگی دندان را مهار کرده و توانایی آنهاجهت اتصال به سطح مینای دندان ها را کاهش دهد. گفتنی است که یافته های مشابهی نیز ازمدت ها پیش درمورد مصرف چای سبز که سرشارازمواد انتی اکسیدان است، مطرح شده بود. شایان ذکراست پلاک دندانی حاوی بیش از 300 گونه مختلف باکتری هایی است که با اتصال سطح دندان و تولید اسید، باعث سوراخ شدگی، پوسیدگی دندان و بیماری لثهای می شود اما این تحقیق نشان داد که پلی فنل موجود درچای این باکتری ها را کشته یا مهارمی کند و همچنین دیگر مواد موجود در چای با مهار آنزیم های باکتری از تشکیل مواد چسبناکی که پلاک ها را به دندان می چسباند جلوگیری میکند. در این بررسی شرکت کنندگان چای را برای پنج دفعه با فواصل سه دقیقه هر بار به مدت 30 ثانیه در دهان خود نگه داشته و غرغره نمودند و هر چه دفعات انجام این عمل افزایش یافت ، ازمقدار تشکیل پلاک ها و تعداد باکتری های موجود در پلاک شرکت کنندگان کاسته شد. گفتی است فلوراید یکی از مواد موجود در چای میباشد اما بررسی ها نشان داد که فلوراید موجود درچای نقش چندانی در اثر ضد پوسیدگی آن ندارد زیرا که چای اثری بر بهبود ضایعات اولیه پیش ساز پوسیدگی دندان ندارد. این پژوهشگران تاکید دارند که برای پیشگیری از پوسیدگی دندان چای مصرفی باید پررنگ ، فاقد قند، شکر،شیر ،عسل و یا دیگر مواد افزودنی باشد همچنین مصرف چای نباید به عنوان مصرف چای برای مواد موازین معمول بهداشت دهان و دندان تلقی شود. انتهای پیام
- ۰۰/۰۴/۰۶