مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی خراسان شمالی گفت: از نوشیدن زیاد چای خصوصا چای پررنگ در وعده سحری به ویژه بعد از اتمام غذا اجتناب کنید چون باعث افزایش ادرار و دفع مواد معدنی مورد نیاز بدن و بروز تشنگی در طول روز می شود.
به گزارش پایگاه خبری وب دا، نسرین علیزاده درخصوص جبران کمبود آب بدن در طول روز گفت: مصرف میوه، آب و یا آبمیوه وشربت های خانگی در فاصله بین افطار و زمان خواب باعث تأمین آب مورد نیاز بدن می شود.
وی درخصوص تغذیه در زمان افطار گفت: روزه داران روزه خود را ابتدا با چای، آب ولرم یا شیر گرم و خرما یا کشمش یا مویز باز کنند.
علیزاده با بیان اینکه روزه داران از همه گروه های غذایی به اندازه کافی مصرف کنند، افزود: مصرف نان سبوس دار مانند سنگک و پنیر و سبزی به همراه مغزها مثل گردو و پسته و همچنین شامی، انواع کوکو، فرنی یا شیربرنج برای وعده افطار مناسب است.
وی با اشاره به این که در وعده شام از مصرف غذا ی سنگین خودداری شود، گفت: با توجه به قرار گرفتن ماه مبارک رمضان در فصل بهار که روزها طولانی و شبها کوتاه است توصیه می شود افطار و شام یکی شود یا بعد از افطار خیلی سبک با فاصله کمتر از ۱ ساعت شام میل شود تا سبب سیری در زمان سحر نشود.
علیزاده غذاهایی مانند سوپ، آش یا حلیم سبک و کم چرب، خوراک لوبیا، عدسی، خوراک سبزیجات با کمی نان به همراه ماست، خیار، دوغ، سبزی و سالاد را برای وعده شام پیشنهاد کرد.
وی تاکید کرد: بلافاصله بعد شام از مصرف چای خودداری کنید چون جذب آهن را کاهش می دهد و بعد از ۲ ساعت از شربت های خانگی مثل عسل و آبلیمو ، خاکشیر وغیره و میوه ها مخصوصا مرکبات استفاده کنید زیرا جذب آهن در بدن را افزایش داده و در متابولیسم طبیعی بدن و تولید برخی هورمون ها نقش ویژه ای دارد.
علیزاده درخصوص وعده سحری گفت: در این وعده غذایی از مواد پروتئینی مانند گوشت، مرغ، ماهی، شیر و حبوبات و مشابه وعده ناهار با حداقل مقدار روغن و چربی یا صبحانه مقوی ومغذی همراه با مغزهای خام استفاده شود.
وی ادامه داد: انواع چلوخورش ها و پلوهای مخلوط با حبوبات و سبزیجات مانند عدس پلو، لوبیا پلو و سبزی پلو به همراه مرغ، ماهی یا گوشت و سبزی های تازه مثل سبزی خوردن یا سالاد کاهو برای وعده سحری مناسب هستند.
علیزاده توصیه کرد: در وعده های سحری و افطار از پرخوری، مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی و غذاهای حاوی مقادیر زیاد قندهای ساده مثل قند، شکر، زولبیا و بامیه پرهیز کنید.
وی خاطرنشان کرد: مصرف کربوهیدرات های مرکب در سحر باعث طولانی تر شدن هضم غذا و کمتر گرسنه شدن می شود.
گروه خبری : خراسان شمالی
- ۰۰/۰۱/۲۷