خواص عناب از همه نظر!
مختصری در مورد عناب
آنچه از فواید و خواص عناب میشنویم در حقیقت مربوط به میوهی درختچهای است که گاهی بیشتر از 10 متر نیز رشد میکند.
نام علمی درختچه عناب Ziziphus zizyphus است. همچنین دانه عناب را Jujube میگویند.
به عناب، خرمای چینی یا خرمای قرمز هم گفته شده است.
اصلیترین منطقهی رشد درختچه عناب در آسیای جنوب شرقی است؛ البته در بسیاری قارهها و کشورهای دیگر نیز عناب بهوفور یافت میشود.
در ایران یکی از مهمترین نقاط کشت عناب مناطق جنوبی خراسان است.
آنچه نام این درختچهی مفید را مشهور کرده میوهی آن است.
میوه عناب به رنگ قرمز، قرمز مایل به تیره یا کبود رنگ و تا حدی چروک خورده است اما میوه عناب پیش از رسیدن، سبزرنگ است.
عناب تازه را به خاطر طعم شیرین آن خشک میکنند و از عناب خشک در آشپزی و بخصوص شیرینی پزی استفادههای زیادی میشود.
خواص عناب
خواص عناب برای لاغری: میزان کالری عناب کم است و در عوض پر از ویتامینها، مواد معدنی و فیبرهای غذایی است.
در 100 گرم میوه عناب، 77 درصد از ویتامین C مورد نیاز بدن برای یک روز وجود دارد.
در 100 گرم میوه عناب، نیم درصد پتاسیم، 10 گرم فیبرهای غذایی، 20 گرم کربوهیدرات و یک گرم پروتئین هست. (منبع)
عناب به خاطر داشتن کالری پایین و فیبر غذایی بالا یکی از سالمترین خوردنیها محسوب میشود.
خواص عناب برای لاغری از طریق خوردن این میوه به جای عادت پرخوری امکانپذیر است.
روش دیگری لاغری با عناب مصرف جوشاندهی برگ عناب است که اثر لاغر کننده دارد.
عناب، خواب آور است: عناب و عناب خشک در طب تکمیلی به عنوان نوعی خوابآور و آرامبخش شناخته میشود.
خواص عناب در طب سنتی: رفع گلودرد و درمان عصبانیت و تندخویی از جمله خواص عناب در طب سنتی است.
موضوعِ آرامبخش بودن و کم کردن عصبانیت و اضطراب بر اثر مصرف عناب در پزشکی مدرن نیز مورد تأیید قرار گرفته است (منبع)
تقویت سیستم ایمنی بدن: هرچند مقدار ویتامینهای دیگر در عناب کم است، ولی میوه عناب سرشار از ویتامین C است که خاصیت تقویت سیستم ایمنی بدن و از جمله پیشگیری از سرطان را دارد. (منبع)
علاوه بر ویتامین C که نقش آنتیاکسیدان را در بدن بازی میکند، عناب به دلیل دارا بودن اسیدهای (polysaccharides) (triterpenic) (flavonoids)، معدن آنتیاکسیدان محسوب میشود. (منبع)
همانطور که میدانید آنتیاکسیدانها آسیبهای رادیکالهای آزاد را که بیشتر از حد معمول در بدن وجود داشته باشند برطرف میکنند.
رادیکالهای آزاد میتوانند سبب بیماریهای زیادی مثل سرطان، دیابت نوع 2 و ناراحتی قلبی بشوند.
بهطور کلی بیشترین فواید عناب برای بدن انسان به خاطر وجود مقدار زیادی از آنتی اکسیدان ها در آن است.
خواص عناب برای پوست: هیچ شکی نیست که به دلیل وجود مقدار زیادی ویتامین C و انواع آنتیاکسیدانها، میوهی عناب برای سلامتی و جوان ماندن پوست صورت و بدن تأثیر بسیار زیادی دارد.
خواص عناب برای سلامت و کنترل ماهیچهها: به دلیل وجود مقدار متوسط پتاسیم در میوه عناب، خوردن آن تقویت میزان کنترل ماهیچههای بدن را به همراه خواهد داشت. (منبع) همچنین عناب دارای کربوهیدراتهایی است که به شکل قند طبیعی انرژی بدن را تأمین میکنند.
خواص عناب خشک: تعجب نکنید ولی میزان کالری عناب خشک و قند طبیعی آن نسبت به حتی میوههای تازه بیشتر است.
خواص عناب در بارداری: بعضیها معتقد هستند که عناب در دوران بارداری حالت تهوع مادر را کمتر میکند.
مضرات احتمالی عناب
اگر شما داروهایی که دارای خواص ضد افسردگی هستند مصرف میکنید نباید عناب بخورید چون احتمال تداخل نامطلوب وجود خواهد داشت.
همین موضوع در صورتی که داروهایی دارای serotonin-norepinephrine مصرف میکنید صادق است و نباید در زمان مصرف چنین داروهایی عناب بخورید. (منبع)
بهطور کلی اگر شما به تجویز پزشک و بهصورت مرتب دارو مصرف میکنید، لازم است که در مورد خوردن عناب با پزشک معالج خود مشورت کنید (به خاطر تداخل پیدا نکردن با داروهای مصرفی)
محصولات مرتبط در چای مارکت
دمنوش میوه ای ارغوان
دمنوش میوهای ارغوان (تقویت گوارش، تنظیم قند خون، معطر)
شروع قیمت از: 15,000 تومان
Rated 4.67 out of 5 based on 3customer ratings
انتخاب وزن و خرید
جمعبندی خواص عناب تازه و خشک
میزان کالری عناب، کم و میزان فیبر غذایی و ویتامین C و آنتیاکسیدان آن خیلی زیاد است. همچنین عناب دارای پتاسیم و برخی دیگر مواد معدنی است.
عناب در تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری یا مبارزه با انواع سرطان مؤثر است.
عناب، خواب آور، آرامش بخش، تقویت کنندهی کنترل ماهیچهها و اعصاب است و در رفع گلو درد تأثیر دارد.
میوه عناب و نیز جوشانده برگ عناب برای لاغری مفید است.
- ۹۹/۰۶/۱۶