ضررهای چای مانده و کهنهدم!
چای یکی از محبوب ترین نوشیدنیهای جهان است و بدیهیست که طرفداران زیادی در نقطه نقطه دنیا دارد. ایران هم از این امر مستثنا نیست و یکی از کشورهاییست که مصرف چای بسیار بالایی دارد.
متاسفانه با وجود علاقه زیاد اکثریت جمعیت ما به چای،گاهی به دلیل محدودیت زمانی، مشغله زیاد و یا تعدد مصرف، چای از قبل مانده و کهنه مورد استفاده قرار میگیرد. در این بلاگ قصد داریم در مورد مضرات این کار بیشتر صحبت کنیم، لطفا با ما همراه باشید.

پیش از شروع مطلب لازم است اشاره کنیم که اگر چای مرغوب و باکیفیت تهیه شود و درست و به اندازه دم بکشد نه تنها هیچ ضرری ندارد بلکه فواید بسیار زیادی را برای بدن خواهد داشت. نه تنها چای سیاه، بلکه خیلی دیگر از انواع چای نیز دارای خواص فوق العادهای هستند. مثلا: چای برگ سنا، چای رازیانه، چای گزنه، چای دانه کتان، چای سبز و …

به عنوان کسی که از نوشیدن چای لذت میبرد باید چاهای مضر را نیز بشناسید چرا که ممکن است اثراتی برجای بگذارد که جبران کردن آنها بسیار سخت باشد. از جمله این چایهای مضر چای سرد (سنگ کلیه)، چاى غلیظ (کم خونی)، چای ناشتا (سوءهاضمه) چای مانده (سمی)، چاى داغ و سوزان (سرطان مری) و چای بلافاصله بعد از غذا (کم خونی) است.
در این بین چای کهنه و مانده یکی از خطرناکترین نوع چایها محسوب میشود زیرا اگر چای بیش از حد دم بکشد، تولید سم کرده و موجب مسمومیت و سرطان زایی میشود. علاوه بر این مصرف زیاد چای کهنه باعث ایجاد ریفلاکس میشود، بنابراین زیاده روی در مصرف چای کهنه دم می تواند اثرات مخربی بر دریچه معده و مری داشته باشد.

امیر هومن کاظمی متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی و عضو هیئت دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیان میکند: “آن دسته از افرادی که در طول روز بیش از 3 لیوان چای مصرف می کنند باید بدانند که چای کهنه باعث تولید مواد سمی در بدن می شود و تبعات جبران ناپذیری را به همراه دارد . چایی که بیشتر از 10 دقیقه دم بکشد، کهنه به شمار می رود و نوشیدن این چای کهنه موجب افزایش خستگی در فرد خواهد شد.”
وی همچنین اشاره کرد: “چای کهنه دم ترشح اسید معده را تحریک می کند و به دلیل ماهیت اسیدی در بروز زخم معده موثر است.”

لذا توصیه میشود از نگهداری چای در فلاسک چای خودداری کرده و برای تامین چای در سفر و پیک نیک به جای چای، آب جوش در فلاسک ریخته و به هنگام نیاز، چای تازه دم تهیه کرده و نوش جان کنید.
اگر چای را که ۱۰-۵ دقیقه دم کشیده است را میخواهید به مدت طولانی تری مثلا ۲-۱ ساعت دیگر استفاده کنید باید آن را صاف کرده و تفاله آن را جدا کنید و سپس برای مدتی نگه دارید.
- ۹۹/۰۵/۲۸