۵ فایده ثابت شدهی چای سبز!
چای سبز سالمترین نوشیدنی روی کره زمین است. این ماده آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی بسیاری دارد که اثرات قدرتمندی روی بدن دارند. این تاثیرات شامل بهبود عملکرد مغز ، کاهش چربی، کاهش خطر ابتلا به سرطان و بسیاری از مزایای چشمگیر دیگر است.در زیر ۵ فایده عمدهی سلامتی چای سبز را جمع آوری کردیم که توسط مطالعات اثبات شدهاند.
۱. چای سبز حاوی ترکیبات فعال زیستی است که باعث بهبود سلامتی میشود.
چای سبز حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی مهم بوده و سرشار از پلی فنول است که تأثیراتی مانند کاهش التهاب و کمک به مبارزه با سرطان دارد. چای سبز شامل مقادیر زیادی کاتچین به نام EGCG است. کاتچینها آنتی اکسیدانهای طبیعی هستند که به جلوگیری از آسیب سلولی کمک میکنند. این مواد میتوانند تشکیل رادیکالهای آزاد در بدن را کاهش داده و سلولها و مولکولها را از آسیب محافظت کنند. چای سبز مقادیر کمی مواد معدنی نیز دارد که برای سلامتی مهم هستند. سعی کنید یک برند چای سبز با کیفیت بالاتر انتخاب کنید، زیرا برخی از مارکهای بی کیفیت میتوانند حاوی مقادیر بیش از حد فلوراید باشند.

۲. ترکیبات موجود در چای سبز میتوانند عملکرد مغز را بهبود ببخشد.
چای سبز نه تنها شما را بیدار نگه میدارد بلکه میتواند شما را باهوشتر کند. ماده فعال اصلی کافئین میباشد که یک محرک شناخته شده است.آنچه کافئین در مغز انجام میدهد مسدود کردن یک انتقالدهنده عصبی بازدارنده به نام آدنوزین است. به این ترتیب، در واقع شلیک نورون ها و غلظت انتقال دهندههای عصبی مانند دوپامین و نوراپی نفرین را افزایش میدهد.

کافئین قبلاً به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته و ثابت شده که منجر به بهبود جنبههای مختلف عملکرد مغز از جمله بهبود خلق و خو، هوشیاری، زمان واکنش و حافظه میشود.چای سبز همچنین دارای اسید آمینه L-theanine میباشد که قادر به عبور از سد خونی مغزی است. L-theanine فعالیت انتقالدهنده عصبی مهاری GABA را افزایش میدهد که دارای اثرات ضد-اضطرابی است. همچنین باعث افزایش دوپامین و تولید امواج آلفا در مغز میشود.مطالعات نشان میدهد که کافئین و L-theanine میتوانند اثر هم افزایی نیز داشته باشند. ترکیبی از این دو به ویژه در بهبود عملکرد مغز موثر است.
۳. چای سبز باعث افزایش چربیسوزی و بهبود عملکرد بدنی میشود.
اگر لیست مواد چربیسوز را مشاهده کنید، به احتمال زیاد چای سبز هم در آنجا هست. دلیل این امر آنست که چای سبز باعث افزایش چربیسوزی و افزایش میزان متابولیسم در انسان میشود.نشان داده شده است که خود کافئین هم با تحریک اسیدهای چرب داخل بافتهای چربی، آنها را برای استفاده به عنوان انرژی آماده میکند.

۴. آنتی اکسیدانهای موجود در چای سبز خطر برخی از انواع سرطانها را کاهش میدهد.
سرطان در اثر رشد کنترلنشده سلولها ایجاد میشود. این یکی از مهمترین دلایل مرگ در جهان است. مشخص شده است که آسیب اکسیداتیو به پیشرفت سرطان کمک میکند و آنتی اکسیدانها ممکن است اثر محافظتی داشته باشند.چای سبز منبع عالی آنتی اکسیدانهای قدرتمند است، بنابراین منطقی است که میتواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. بسیاری از مطالعات مشاهدهای نشان دادهاند که کسانی که چای سبز مینوشند احتمال ابتلا به چندین نوع سرطان را در بدن خود کاهش میدهند.
۵. چای سبز ممکن است از مغز شما در پیری محافظت کند و خطر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون را کاهش دهد.
چای سبز نه تنها میتواند عملکرد کوتاه-مدت مغز را بهبود ببخشد بلکه ممکن است در پیری نیز از مغز شما محافظت کند. بیماری آلزایمر شایعترین بیماری عصبی در انسان و عامل اصلی زوال عقل است. بیماری پارکینسون نیز دومین بیماری شایع عصبی و به معنی مرگ نورون های تولید کننده دوپامین در مغز است.
مطالعات متعدد نشان میدهد که ترکیبات کاتچین موجود در چای سبز میتواند اثرات محافظتی زیادی بر روی نورون ها داشته باشند و به طور بالقوه خطر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون را کاهش میدهد.

این موارد فقط تعداد محدودی از فواید بیشمار این نوشیدنی معجزه آسا بودند. برای آشنا شدن با دیگر مزایای نوشیدن چای سبز حتما با بلاگ همراه باشید.
- ۹۹/۰۵/۲۵