مطالعات قبلی ارتباطی را بین نوشیدن چای داغ و خطر سرطان مری نشان دادهاند، اما تا به حال مطالعهای این ارتباط را با استفاده از دمای نوشیدن چای آزمایش نکرده است. مطالعهای جدید این موضوع را برروی حدود ۵۰ هزار نفر در محدوده سنی ۴۰ تا ۷۵ سال برای میانگین ۱۰ سال بررسی کرد. این مطالعه در سال ۲۰۱۹ در مجله International Journal of Cancer منتشر شد. در طول پیگیری، ۳۱۷ مورد جدید از سرطان مری تشخیص داده شدند. در مقایسه با نوشیدن روزانه کمتر از ۷۰۰ میلی لیتر چای با دمای کمتر از ۶۰ درجه سانتیگراد، نوشیدن ۷۰۰ میلی لیتر یا بیشتر چای دردمای بالاتر از ۶۰ درجه سانتیگراد با افزایش ۹۰ درصدی خطر سرطان مری مرتبط شد.
براساس گفته سرپرست این تیم تحقیقاتی، دکتر فرهاد اسلامی، عضو انجمن سرطان آمریکا: بسیاری از مردم از نوشیدن چای ، قهوه یا سایر نوشیدنهای داغ لذت میبرند. اما برا ساس گزارش ما نوشیدن چای بسیار داغ میتواند خطر سرطان مری را افزایش دهد. در نتیجه توصیه میشود که صبر کنید تا نوشیدنیهای داغ سرد شوند و سپس آن را بنوشید.