تشخیص چای اصل از تقلبی!
لازم به گفتن نیست که چای یکی از نوشیدنیهای پرمصرف و محبوب برای ما ایرانیان است اما این علاقه به حدی زیاد شده که تولید داخلی پاسخگوی نیاز کشور نیست و سالانه حدود 100 تن چای وارد کشور میشود، به همین دلیل شناسایی چای با کیفیت و اصیل، بدون مواد افزودنی یکی از نکات مهم هنگام خرید است.حتما برای بسیاری از مردم که چای مصرف می کنند جای سوال است که چگونه می توان یک چای مرغوب و طبیعی را از یک چای نامرغوب که دارای رنگ شیمیایی است و ارزش غذایی پایینی هم دارد تشخیص داد؟ به همین دلیل چای لیل به عنوان چای اصیل و باکیفیت ایرانی بر خود واجب میداند تا به شما مخاطبان عزیز در راستای شناخت چای اصیل کمک کند. پس با بلاگ چای لیل همراه باشید و راههای شناسایی چای اصیل را یاد بگیرید.مسلم است که با یک نگاه ساده و از روی ظاهر بسیاری از چایها می توان به کیفیت نسبی آنها پی برد. مثلا درشت بودن چای، رنگ نزدیک به قرمز و عطر چای جز مواردی هستند که هنگام خرید به شما کمک میکند. همچنین چایی که در فصل بهار برداشت میشود به مراتب از کیفیت بالاتری برخوردار است، اما تشخیص واقعی چای مطلوب و سالم به این سادگیها نیست چون در واقع هنگام دم کردن دقیقا میفهمید که چای خوبی خریداری کردهاید یا نه.

سه روش اساسی و مهم برای تشخیص چای اصل از چای تقلبی وجود دارد که برای شما عزیزان توضیح میدهیم:
روش اول
باید چای را در یک استکان یا لیوان بریزید و اگر چای غیر اصل و تقلبی باشد، به محض ریختن آب جوش و یا حتی نیمه جوش، چای شروع به رنگدهی میکند! ولی چای خالص حتی با اضافه نمودن سایر افزودنی های طبیعی و سودمند ازجمله آویش، دارچین، گل سرخ، بابونه و…، به آرامی رنگ پس میدهد و پس از دم کشیدن کامل، تراوشات رنگی چای در قسمت فوقانی قوری نمایان میشود و ماندههای چای دم کشیده در قوری ته نشین میشود که این حالت نشانه دم آمدن صحیح چای پس از 15 الی 20 دقیقه میباشد.

روش دوم
روش دوم یک آزمون ساده است!
پس از ریختن چای یک ساعت به آن فرصت دهید تا کاملا به دمای محیط برسید. اگر رنگ چای پس از گذشت این مدت به تیرگی میل کرد (سیاه شد)، قطعا این چای حاوی مواد شیمیایی و رنگی است که در اثر تماس با اکسیژن هوا واکنش شیمیایی داده و تیره شده است . اما اگر بعد از یک ساعت رنگ چای بدون هیچ تغییری ثابت و خوشرنگ باقی ماند، یک چای مرغوب بوده که رنگ آن یک رنگ کاملا طبیعی و بدون هیچ مواد شیمیایی و رنگی میباشد.درواقع وقتی چای وارد بدن شما میشود نیز همین رفتار را در دستگاه گوارش انجام میدهد و این مواد شیمیایی در آنجا هم این فعل و انفعالات را انجام میدهند و در بلندمدت مصرف این گونه چایها برای سلامت بدن بسیار مضر است!
روش سوم
دم کردن چای خوب و مرغوب حدود ۲۰ دقیقه طول میکشد و عطر خوش آن بعد از ۲۰ دقیقه مشخص میشود.

حتما میتوانید با کمک این سه روش و دقت به عطر و بو و شکل ظاهری چای، به مرغوب بودن آن پی ببرید. سعی کنید همیشه از چای اصیل و ۱۰۰٪ ایرانی استفاده کنید زیرا این چای نه تنها هیچ آسیبی به شما نمیرساند، بلکه دارای فواید بسیار زیادی برای سلامتی نیز است.
با کمی صبر و حوصله، میتوانید سلامتی خود و اعضای خانواده را تضمین کنید.
- ۹۹/۰۵/۲۵