از نیکوتین بیشتر بدانید، چای بنوشید تا سیگار نکشید!
وقتی به غذاهای سالم و نوشیدنی فکر میکنیم، میوهها، چایها و سبزیجات به ذهن ما خطور میکند. در حالی که این غذاها و نوشیدنیها به طور کلی فواید غذایی دارند، بسیاری از آنها حاوی ترکیبات شیمیایی پیچیدهای مانند مونوکلسیم فسفات، بنزوات سدیم و اسید فسفریک هستند. نیکوتین ترکیب دیگری است که در مواد غذایی و نوشیدنیها یافت میشود. در حقیقت، این ماده اعتیاد آور در تنباکو، بادمجان، سیب زمینی، گل کلم و چای یافت میشود.
نیکوتین چیست؟
نیکوتین یک ترکیب شیمیایی (C10H14N2) است که در فیزیولوژی و فرایندهای عصبی انسان و حیوان تأثیر شدیدی دارد. به عنوان یک آلکالوئید مایع که به طور طبیعی وجود دارد، دارای خواص شبیه به خواص کافئین است. نیکوتین به عنوان یک محرک میتواند به طور پارادوکسیک تحت شرایط خاصی به عنوان آرام بخش عمل کند. بیشتر افرادی که نیکوتین را از طریق سیگار کشیدن، یا چسب نیکوتین یا روشهای دیگر تجربه میکنند، آن را آرامش بخش میدانند. همچنین دربرخی سبزیجات که دارای آتروپین سمی هستند مانند گوجه فرنگی و خانواده فلفلها نیز موجود است.
مضرات و مشکلات نیکوتین برای سلامتی:
در دوزهای زیاد، نیکوتین بسیار سمی است و میتواند کشنده باشد. یک مطالعه نشان داد که تأثیر نیکوتین حتی در صورتی که از منبعی به غیر از سیگار کشیدن تأمین شود هنوز مضر است.
از علل اصلی اعتیاد به سیگار، اعتیاد به نیکوتین است. یک سیگار تقریباً 10 میلی گرم نیکوتین دارد. با این وجود، تنها یک یا دو میلی گرم هنگام سیگار کشیدن مستقیماً استنشاق میشود و تنها یک میلی گرم نیکوتین در طی سه ساعت با “سیگار کشیدن منفعل” (تنفس در اتاقی با حداقل دود سیگار) جذب میشود.
نیکوتین در مواد غذایی:
نیکوتین به طور طبیعی در برخی غذاها وجود دارد و میتواند از طریق خاک به غذاهای گیاهی دیگری برسد. با این حال، مقدار نیکوتینی که از چنین غذاهایی جذب میکنید کم است. برخی از مردم نگران این هستند که نیکوتین موجود در مواد غذایی میتواند باعث هوس سیگار شود، اما احتمال آن بسیار پایین است.
10 گرم بادمجان حاوی تقریباً یک میکروگرم نیکوتین است، در حالی که 19.2 گرم گوجه فرنگی خالص حاوی همان سطح نیکوتین است. 1000 میکروگرم مساوی است با یک میلی گرم، بنابراین شما باید 10 کیلو بادمجان بخورید تا به اندازه سه ساعت سیگار کشیدن منفعل (تنفس در اتاقی با حداقل دود سیگار) نیکوتین جذب کنید.
نیکوتین در چای:
ادعاهای علمی پیرامون مقادیر نیکوتین موجود در چای بسیارناچیز است.
بیشتر مطالعات نشان میدهد مقدار قابل توجهی چای به صورت چای کیسههای فروخته شده در فروشگاههای مواد غذایی وجود دارد. اگر چای شما حاوی نیکوتین باشد، سطح آن بسیار پایین است. عموماً احساس میشود که این سطوح به اندازه کافی نیستند که بتوانند بر مصرف سیگار یا هوس سیگار تأثیر بگذارند.
علاوه بر این، چندین دانشمند اظهار داشتهاند که جذب نیکوتین از طریق ریهها با جذب نیکوتین از طریق هضم متفاوت است. بنابراین، تأثیرگذاری منفی بر سلامتی شما به عنوان سیگاری، غیرسیگاری یا کسی که سیگار را ترک کرده باید ناچیز باشد و احتمالاً در برابر بسیاری از مزایای چای برای سلامتی بسیار دور از ذهن خواهد بود.
اگر هنوز نگران اعتیاد به نیکوتین هستید که ممکن است در چای باشد، نگران نباشید. شما به احتمال زیاد با اعتیاد به کافئین روبرو هستید تا اینکه مشکلی با نیکوتین موجود در چای داشته باشید.
- ۹۹/۰۵/۲۵