۵ خوراکی مفید برای کبد
کبد نیروگاه بدن محسوب میشود. اهمیت این عضو آنقدر زیاد است که امروز تصمیم گرفتیم در بلاگ لیل دربارهی ۵ خوراکی مفید برای کبد صحبت کنیم.
این عضو وظایف اساسی بدن را انجام میدهد، از تولید پروتئین، کلسترول و صفرا گرفته تا ذخیره ویتامینها، مواد معدنی و حتی کربوهیدراتها. همچنین سمومی مانند الکل، داروها و محصولات جانبی طبیعی سوخت و ساز بدن را تجزیه میکند.
کبد سالم یکی از مهمترین عوامل حفظ سلامت است و عاملی حیاتی برای بدنی طبیعی محسوب میشود. با بلاگ چای لیل همراه باشید تا ۵ خوراکی مفید برای کبد را بشناسیم:
۱. چای برای سلامت کبد
در تحقیقات زیادی که انجام شده، به اثبات رسیده است که چای برای سلامتی بسیار مفید است، اما شواهد نشان داده اند که چای ممکن است فواید خاصی برای کبد نیز داشته باشد.
یک مطالعه ژاپنی که در سطح گسترده انجام شده، نشان داد که نوشیدن ۳ الی ۵ فنجان چای سبز در روز با بهبود سلامت کبد همراه است.
چای سبز کمک به بهبود وضعیت کبد
مطالعهای با مقیاس کوچکتر روی بیماران کبدی غیر الکلی نشان داد که نوشیدن چای سبز حاوی آنتی اکسیدان بالا به مدت ۱۲ هفته، سطح آنزیمهای کبدی را بهبود بخشیده و همچنین ممکن است استرس اکسیداتیو و ذخایر چربی موجود در کبد را کاهش دهد.
علاوه بر این، بررسی دیگری نشان داد نوشیدن چای سبز میتواند احتمال ابتلا به سرطان کبد را کاهش دهد. کمترین خطر ابتلا نیز در افرادی دیده میشد که روزانه چهار فنجان یا بیشتر چای سبز مینوشیدند.
۲. گریپ فروت برای سلامت کبد
گریپ فروت حاوی آنتی اکسیدانهایی است که به طور طبیعی از کبد محافظت میکنند. دو آنتی اکسیدان اصلی که در گریپ فروت یافت میشود، نارینژنین و نارینگین هستند. چندین مطالعه روی حیوانات نشان داده اند که هر دو به محافظت از کبد در برابر صدمات کمک میکنند.
۵ خوراکی مفید برای کبد
اثرات محافظتی گریپ فروت به دو روش شناخته میشود – با کاهش التهاب و همچنین محافظت از سلولها. مطالعات همچنین نشان داده اند که این آنتی اکسیدانها میتوانند از پیشرفت فیبروز کبدی بکاهند.
۳. انگور
انگور مخصوصاً انگور قرمز و بنفش حاوی انواع ترکیبات گیاهی مفید هستند. معروف ترین آن رزوراترول است که دارای چندین مزیت مهم برای سلامتی بدن است. بسیاری از مطالعات حیوانی نشان داده اند که انگور و آب انگور میتواند به بهبود وضعیت کبد کمک کند.
انگو به ویژه انگور سیاه برای بهبود وضعیت کبد
مطالعات نشان داده اند که انگور میتواند از مزایای مختلفی از جمله کاهش التهاب، جلوگیری از آسیب و افزایش سطح آنتی اکسیدان برخوردار باشد. مطالعهای نشان داد که مکمل عصاره دانه انگور به مدت سه ماه باعث بهبود عملکرد کبد میشود.
۴. روغن زیتون
روغن زیتون به دلیل فواید سلامتی فراوانی که دارد جز روغنهای سالم محسوب میشود و از جمله خواص مثبت آن میتوان به تاثیراتش بر قلب و سوخت و ساز بدن اشاره کرد.
جدا از همهی اینها اثرات مثبت و قابل توجهی روی کبد نیز دارد. یک مطالعه کوچک روی ۱۱ نفر مبتلا به بیماری کبدی نشان داد که مصرف یک قاشق چایخوری (۶.۵ میلی لیتر) روغن زیتون در روز، سطح آنزیمهای کبدی و میزان چربی را بهبود میبخشد. همچنین سطح پروتئین مرتبط با اثرات متابولیکی مثبت را نیز افزایش میدهد.
روغن زیتون به بهبود سطح آنزیمهای کبدی کمک می کند
۵. برخی سبزیجات
سبزیجات تردی مانند کلم بروکلی به دلیل داشتن فیبر زیاد و طعم متمایز شناخته شده هستند. آنها همچنین از ترکیبات مفید گیاهی سرشار هستند.
مطالعات حیوانی نشان داده اند که جوانههای بروکلی و عصاره جوانه بروکلی میزان آنزیم های سم زدا را افزایش داده و کبد را از آسیب محافظت میکند.
بروکلی و برخی دیگر سبزیجات ترد تاثیر مثبت زیادب ر سلامت کبد دارند
یک مطالعهی دیگر روی سلولهای کبدی انسان نشان داد که این اثر حتی در زمان پخته شدن جوانه بروکلی هم باقی میماند. البته مطالعات انسانی محدود هستند. اما مطالعاتی که تا کنون انجام شده امیدوارکننده میباشند.
سعی کنید سبزیجات را به آرامی با سیر و آب لیمو یا سرکه بالزامیک تفت داده و یک غذای خوش طعم و سالم بپزید.
سخن آخر
کبد شما ارگان مهمی است که عملکردهای اساسی زیادی به عهده دارد. بنابراین، منطقی است که از هر آنچه میتوانید برای محافظت از آن استفاده کنید.
طبق مطالعات انجام شده، غذاها و نوشیدنیهای ذکر شده در بالا اثرات مفیدی بر کبد دارند. این موارد به کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد و سرطان، افزایش سطح آنتی اکسیدان و سم زدایی و ایجاد محافظت در برابر سموم مضر، کمک میکنند.
استفاده از این مواد غذایی در رژیم غذایی شما یک روش طبیعی و سالم برای کمک به عملکرد بهتر کبد است.
- ۹۹/۰۵/۱۹