مضرات خوردن چای با توت و خرما
چای نوشیدنی رایج در بسیاری از کشورهاست که افراد آن را با مواد شیرین مصرف میکنند، اما این مواد قندی به سلامت دندان ها آسیب رسانده و سبب بالا بردن قند خون و در نهایت دیابت میشود. در نتیجه تصمیم گرفتیم در بلاگ جدید چای لیل درباره مضرات خوردن چای با توت و خرما صحبت کنیم تا شما عزیزان هم بیشتر مراقب باشید.
تصور رایج درباره مواد قندی
اگر تصور میکنید مصرف توت یا خرما به جای قند میتواند از بالا رفتن میزان “قند خون” جلوگیری کند سخت در اشتباهید. قند خرما، توت و به طور کلی هر “مواد قندی “هنگامی که با آب جوش یا چای داغ تماس پیدا میکند، بدن تمام شیرینیهای این مواد را جذب کرده و “انرژی” موجود در آنها جذب بدن نمی شود.

کالری قند در مقایسه با خرما و توت
هر یک حبه قند حدود ۳ گرم وزن دارد. با این فرض که هر یک گرم قند ۴ کیلوکالری انرژی تولید کند، انرژی دریافتی بدن با خوردن یک حبه قند معمولی ۱۲ کیلوکالری است. در حالی که بیشتر افرادی که چایشان را با تعدادی خرما، کشمش، توت خشک و…میخورند، حدود ۶۰-۵۰ کیلوکالری انرژی دریافت میکنند.
قندی که در قندانتان دارید قند مصنوعی نیست و قند طبیعی است که از نیشکر و چغندر گرفته شده است. از طرفی قندی که در میوههایی مانند کشمش، توت خشک، خرما و…وجود دارد، قند آزاد است. یعنی به راحتی جذب بدن میشود و میزان کالری آن مانند سایر قندهاست و خطرناک محسوب میشوند.
بهترین جایگزین برای مواد قندی
پزشکان بر این باورند مصرف میوه های خشک انرژی مورد نیاز بدن را فراهم کرده و برای سلامتی ضرری ندارند. پس مصرف میوههای خشک در کنار چای بهترین گزینه به جای قند، خرما و توت است.

بهترین و درستترین تصمیم این است که همواره سعی کنیم چای یا نوشیدنیهای داغ خود را با موادی مصرف کنیم که کالری کمی داشته یا میزان قند آنها به بدن آسیب جدی نرساند.
- ۹۹/۰۵/۱۹